Noran Libro Kiadó

Noran Libro Kiadót 2009-ben alapították, 2021-ig a Kossuth Kiadói Csoport tagja volt, azóta független. Fő profilját a klasszikus és kortárs magyar próza alkotja, kitekintéssel a világirodalomra. A szomszédos és távolabbi országok irodalmának remekművei és a magyar novellakincs bemutatása mellett a kiadó lehetőséget biztosít kevésbé ismert szerzők regényeinek kiadásához, valamint fiatal novellisták és regényírók bemutatkozásához. Nem zárkózik el az aktuális közéleti kérdésekkel foglalkozó esszé- és tanulmánykötetek, pszichológiai, filozófiai, szociológiai, közgazdaságtani és politikatudományi témájú írások, a történetírás és a fikció határán egyensúlyozó könyvek, a széles olvasói réteget megcélzó, igényes társadalomtudományi művek megjelentetésétől sem.

Sorozataink

Magyar írók novellái

Tematikus válogatások többnyire a századforduló, a századelő, esetenként a két világháború között élt szerzők műveiből. A szerzők között találjuk többek között Ady Endre, Balázs Béla, Bíró Lajos, Csáth Géza, Heltai Jenő, Hunyadi Sándor, Karinthy Frigyes, Kellér Andor, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Molnár Ferenc, Móricz Zsigmond, Nagy Endre, Örkény István, Szép Ernő, Zsolt Béla műveit. A sorozatban eddig több, mint negyven cím jelent meg. A sorozatszerkesztő Kőrössi P. József.

Modern Dekameron

A többek között latin-amerikai, spanyol, francia, olasz, skandináv, brit, német, orosz, cseh, szlovák és lengyel dekameronok után a 2018-as Ünnepi Könyvhétre jelent meg a Huszadik századi magyar novellák című gyűjteményünk a sorozat megkoronázásaként. A Modern Dekameron a különféle nemzetek, régiók és földrészek rövidprózai büszkeségeit sorakoztatja fel a klasszikusoktól a kortársakig.

Progress könyvek

2017-ben könyvsorozat indult a tudományos esszé műfajában. A Progress Alapítvány támogatásával megjelenő Progress könyvek a közérdekű és olvasmányos Gyorsuló idők szemléletmódját folytatja. A közérdekű témákról szóló, hasonló sorozatok számos nyugati országban sikeresek, ezért szeretnénk Magyarországon felújítani, újrateremteni ennek hagyományát. A sorozatszerkesztő Ágh Attila, a kötetek arculatát Faragó Ágnes tervezte.

Noran Presents

2019-ben új könyvsorozatot indítottunk Noran Presents címmel, amelyben pályájuk elején járó szerzők mutatkozhatnak be. A sorozat szerkesztői Kassai Zsigmond és Szarka Károly, arculatát Kónya Miklós tervezte.

Érzelmes utazások

Az Érzelmes utazások Fejtő Ferenc legendás regényének címét vette kölcsön. A sorozatban külföldön élő magyar írók mesélnek választott hazájukról. A sorozat szerkesztője a Párizsban élő Márton László, borítótervezője Szabó Lívia.

Szigorúan fóliázott könyvek

Legújabb sorozatunk első darabja a Mágnes mellett a vas című antológia meleg, leszbikus és transz témájú prózákkal.

 

Elérhetőségeink

Cím: 1043 Budapest, Bocskai utca 26.

Telefon: +36 1 888 9133

E-mail: noranpublisher@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/noranlibro